ALENCAR, David Barbosa de2024-09-032024-09-032021BAIA, Karla Josiane de Lima; ALENCAR, David Barbosa de. Gestão de estoque como vantagem competitiva em uma confeitaria na cidade de Manaus-AM. In: OLIVEIRA, Antonella Carvalho de (Ed.). Made in Amazônia. 1. ed. Ponta Grossa: Atena Editora, 2021. p. 36-40.https://rigalileo.itegam.org.br/handle/123456789/155This chapter addresses inventory management in a confectionery located in Manaus-AM, highlighting the importance of proper planning to minimize costs and maximize profits. The research used the BCG Matrix and Production Planning and Control (PPC) to evaluate the confectionery's product portfolio and implement management techniques that ensure efficiency in inventory management, avoiding waste and material shortages. As a result, the confectionery is expected to gain a competitive advantage, staying ahead of competitors and ensuring final customer satisfaction.pdf.Gestão de estoqueVantagem competitivaMatriz BCGPlanejamento e Controle de Produção (PCP)ConfeitariaGestão de estoque como vantagem competitiva em uma confeitaria na cidade de Manaus-AMCapítulo de livro3.08.00.00-5 Engenharia de Produção