Gestão de estoque como vantagem competitiva em uma confeitaria na cidade de Manaus-AM
Arquivos
Data
2021
Autores
Título da Revista
ISSN da Revista
Título de Volume
Editor
Instituto de Tecnologia e Educação Galileo da Amazônia
Resumo
This chapter addresses inventory management in a confectionery located in Manaus-AM, highlighting the importance of proper planning to minimize costs and maximize profits. The research used the BCG Matrix and Production Planning and Control (PPC) to evaluate the confectionery's product portfolio and implement management techniques that ensure efficiency in inventory management, avoiding waste and material shortages. As a result, the confectionery is expected to gain a competitive advantage, staying ahead of competitors and ensuring final customer satisfaction.
Descrição
Palavras-chave
Gestão de estoque, Vantagem competitiva, Matriz BCG, Planejamento e Controle de Produção (PCP), Confeitaria
Citação
BAIA, Karla Josiane de Lima; ALENCAR, David Barbosa de. Gestão de estoque como vantagem competitiva em uma confeitaria na cidade de Manaus-AM. In: OLIVEIRA, Antonella Carvalho de (Ed.). Made in Amazônia. 1. ed. Ponta Grossa: Atena Editora, 2021. p. 36-40.