Gestão de estoque como vantagem competitiva em uma confeitaria na cidade de Manaus-AM

Imagem de Miniatura

Data

2021

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Instituto de Tecnologia e Educação Galileo da Amazônia

Resumo

This chapter addresses inventory management in a confectionery located in Manaus-AM, highlighting the importance of proper planning to minimize costs and maximize profits. The research used the BCG Matrix and Production Planning and Control (PPC) to evaluate the confectionery's product portfolio and implement management techniques that ensure efficiency in inventory management, avoiding waste and material shortages. As a result, the confectionery is expected to gain a competitive advantage, staying ahead of competitors and ensuring final customer satisfaction.

Descrição

Palavras-chave

Gestão de estoque, Vantagem competitiva, Matriz BCG, Planejamento e Controle de Produção (PCP), Confeitaria

Citação

BAIA, Karla Josiane de Lima; ALENCAR, David Barbosa de. Gestão de estoque como vantagem competitiva em uma confeitaria na cidade de Manaus-AM. In: OLIVEIRA, Antonella Carvalho de (Ed.). Made in Amazônia. 1. ed. Ponta Grossa: Atena Editora, 2021. p. 36-40.

Avaliação

Revisão

Suplementado Por

Referenciado Por